Nootmuskaat & Foelie
Myristica fragrans
Gebruik:
Het zaad en de zaadhuid worden gebruikt, gedroogd, heel en gemalen. Nootmuskaat past goed bij alles wat zout is: groentesoepen, aardappelgerechten, sauzen, eieren, vis- en vleesgerechten. Foelie kan op dezelfde manier gebruikt worden als nootmuskaat, maar brengt ook zoete gerechten op smaak, zoals crèmes, puddingen en kerstkoekjes.
Herkomst:
De thuisbasis van de nootmuskaatboom is Nieuw-Guinea, maar tegenwoordig komt de boom vooral voor in tropische gebieden zoals Mauritius, Brazilië en Madagaskar.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Nootmuskaat & Foelie:
-
-
ConFusion Biologische Indiase Vejee Masala, 50 g
- Speciaal voor groentegerechten
- Licht kruidig
-
KOTÁNYI Gemalen Nootmuskaat, 18 g
- Lekker bij kaassauzen en aardappelpuree
- Veelzijdig te gebruiken
- Lichte, kruidige smaak
-
Herbaria Biologische Kruidenmix - Grote Caravan, 90 g
- Voor gehakt en falafel
- Ideaal voor oosterse gerechten
- Met hibiscusbloesems en foelie
-
-
-
Cosmoveda Bio Hele Nootmuskaat, 90 g (100 g)
- Veelzijdig & zuinig in gebruik
- Voor de fijne, exotische touch
-
-