Zwarte komijn
Nigella sativa
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Zwarte komijn is vooral populair in de Indiase, Turkse en oosterse keuken. Het brengt groentegerechten, salades, chutneys en lams- en gevogeltegerechten op smaak. De zwarte zaden vind je vaak op brood.
Herkomst:
Het thuisland van zwarte komijn is het Midden-Oosten en Zuid-Europa, tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Egypte en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zwarte komijn:
-
-
-
Herbaria Biologische Zwarte Komijn, 40 g
- Nootachtig-peperige smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
KOTÁNYI Zwarte Komijn, heel, 100 ml
- Perfect voor Indiase en oosterse gerechten
- Nootachtig, licht zoet
- Bitter en enigszins pittig
-
Alnatura Biologische Spelt Sticks Sesam & Zwarte Komijn, 150 g
- Kruidige oosterse smaak
- Met sesam & zwarte komijnzaadjes
- Demeter kwaliteit & vegan
-
KOTÁNYI SPICE UP MY SALADE Mango - kruiden, 50 g
- Zonder zout
- Fruitige en pikante smaak
- Geschikt voor alle saladecreaties
-
Spicebar Biologische Avocado-Topping, 75 g
- Ideaal om erover te strooien
- Met zonnevlokken
- Zonder toegevoegde suiker
-
Sonnentor Biologische Kruidentopping Kruidenmix, Pak (45 g)
- Brandnetel, psyllium en pastinaak
- Zoete aroma's van etherische olie
- Zonder knoflook, gist en zout
-
Stay Spiced! Baharat, 70 g
- Aromatische diversiteit
- Heerlijk harmonieus
- Een zeer veelzijdige specerij