Zwarte komijn
Nigella sativa
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Zwarte komijn is vooral populair in de Indiase, Turkse en oosterse keuken. Het brengt groentegerechten, salades, chutneys en lams- en gevogeltegerechten op smaak. De zwarte zaden vind je vaak op brood.
Herkomst:
Het thuisland van zwarte komijn is het Midden-Oosten en Zuid-Europa, tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Egypte en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zwarte komijn:
-
-
-
Alnatura Biologische Spelt Sticks Sesam & Zwarte Komijn, 150 g
- Kruidige oosterse smaak
- Met sesam & zwarte komijnzaadjes
- Demeter kwaliteit & vegan
-
Herbaria Biologische Zwarte Komijn, 40 g
- Nootachtig-peperige smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
KOTÁNYI Zwarte Komijn, heel, 100 ml
- Perfect voor Indiase en oosterse gerechten
- Nootachtig, licht zoet
- Bitter en enigszins pittig
-
Herbaria Biologisch Za'atar Blik, 25 g
- Voor oosterse ontbijtcreaties
- Met sumakbessen
- Natuurlijk
-
Stay Spiced! Baharat, 70 g
- Aromatische diversiteit
- Heerlijk harmonieus
- Een zeer veelzijdige specerij
-
Wiberg Gomashio Kruidenmix, Grof, 280 g
- Aroma's van geroosterde sesamzaadjes
- Snufje zeezout
- Voor veel verschillende gerechten
-
Stay Spiced! Rustiek Broodkruid, grof gemalen met nigella, 70 g
- Zeer aromatisch
- Ongeveer 1 eetlepel voor 500 g bloem
- Met koriander en venkel