Anis
Pimpinella anisum
Gebruik:
Anijs is een traditionele kerstkruid, maar ook erg populair om mee te bakken. Anijs is echter ook erg populair om toe te voegen aan sterke dranken en likeuren zoals sambuca, raki, ouzo en absint - anijs geeft ze hun zoethoutachtige smaak.
Herkomst:
De specerij gedijt het best in gematigde klimaatzones, daarom is Zuid-Rusland het belangrijkste teeltgebied. Anijs komt oorspronkelijk echter uit Azië en het oostelijke Middellandse Zeegebied..
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Anis:
-
CHOICE Biologische Venkel Anijs Karwij , 20 Zakken
- Aromatische kruidenthee
- Voor het allerlekkerste genot
- Biologisch gecertificeerd
-
CHOICE Biologische Zoete Kamille, 20 Zakken
- Kruidenthee
- Verfijnd met vanille
- Zachte en heerlijke smaak
-
Yogi Tea Bio Sweet Chai, 1 pak (17 Zakken)
- Gemaakt van anijs, venkel, zoethout & kardemom
- Voor liefde & zorgzaamheid
- Biologisch
-
Wiberg Seven Spices - Geïnspireerd door Thailand, 100 g
- Fruitig-zoet en aromatisch-fris
- Aangenaam kruidig
- Ideaal bij Thaise gerechten
-
Yogi Tea Bio Ginger Orange with Vanilla, 1 pak (17 Zakken)
- Verfrissend aroma
- Met sinaasappel & flatterende vanille
- Gekruid met gember
-
Wiberg Orient - Geïnspireerd door Marokko, 85 g
- Met geroosterde kruiden
- Fruitig, kruidig, exotisch
- Voor falafel, hummus en meer
-
CHOICE Biologische "Ruhiger Abend", 20 Zakken
- Kruidenthee mengsel
- Met citroenmelisse en lavendel
- Biologisch gecertificeerd
-
Classic Ayurveda Chew! Biologische Zadenmix, 90 g
- Ayurvedische zadenmix
- Geroosterd met steenzout
- Voor een frisse adem
-
Yogi Tea Bio Himalaya, 17 Theezakjes
- Met verkwikkende gember & verwarmende kaneel
- Zoete venkelkruiden
- Revitaliseert & verfrist