Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
Viani PESTO - met Genuese Basilicum DOP, 180 g
- Met lekkere stukjes knoflook en basilicum
- Gemaakt in Ligurië
-
Zwergenwiese Biologische Basilicum Tomatensaus, 340 ml
- Delicaat & smaakvol
- Met verse ingrediënten
- Voor de snelle keuken
-
Casale Paradiso Tomaat-Basilicum Kruidenmix, 100 g
- In aromabesparende verpakking
- Perfect voor alle pastavormen
-
KOTÁNYI Gedroogde Basilicum, 15 g
- Voorzichtig gedroogd
- Voor de mediterrane keuken
- Lekker in tomatensaus, pizza en ovenschotel
-
LaSelva Biologische Tomaten met Basilicum, 340 g
- Handgeplukte biologische tomaten
- Verfijnd met basilicum
- Zonder toegevoegd zout
-
Sapore di Sole Biologische Basilicum Pesto, 180 g
- Mild aromatisch en romige textuur
- Cashewnoten en extra vergine olijfolie
- 100% natuurlijk en veganistisch
-
Herbaria Basilicum, Biologisch, 15 g
- Gesneden
- Zachtjes gedroogd
- Herbruikbare strooier