Gember
Zingiber officinale
Gebruik:
De wortel wordt vers, gedroogd, vermalen tot poeder of ingemaakt gebruikt. Gember heeft een pittige geur en een fruitige, kruidige en zeer aromatische smaak. Gember is een typische specerij uit het Oosten en wordt vaak gebruikt voor curry's, stoofschotels, lamsvlees en vis. In gemalen vorm wordt gember gebruikt voor peperkoek, rijstpudding en fruitsalades.
Herkomst:
De gemberplant komt oorspronkelijk uit de tropen en is waarschijnlijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië. Tegenwoordig worden gember vooral geteeld in China, Japan, Indonesië, India, Australië en Zuid-Amerika.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Gember:
-
KOTÁNYI Biologische Gemalen Gember, 43 g
- Uitstekend in gebak, fruitcompote en glühwein
- Verwarmend karakter
- Citroenachtige noten
-
KOTÁNYI Zeezout met Gember en Citroengras, 66 g
- Perfect voor vis en Aziatische gerechten
- Buitengewone kruidenmelange
- Heldere citroengrastonen
-
Sonnentor Biologische Gember CitroensiroopBiologische gember-citroensiroop, 500 ml
- Ook heerlijk in thee
- Voor het verfijnen van desserts
- Zeer productieve mengverhouding
-
Sonnentor Gember Citroen Thee, Dubbelkamerige theezakjes, 18 stuks (32,40 g)
- Smaakvol
- Gistvrij en vegan
- Past goed bij de Aziatische keuken
-
Balis Basil Basilicum Gember Drink, 250 ml
- Ook lekker in combinatie met prosecco of wodka
- Alcoholvrij verfrissend drankje
- Glutenvrij en veganistisch
-
Sonnentor Gember-Citroen Thee, Los, 80 g
- Pittige, fruitige melange
- Frisse citroennoot
- Intensieve smaak
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken