Snelle zomerkeuken: zonder vlees & moeite

Snelle zomerkeuken: zonder vlees & moeite

Tropische nachten, lange dagen - we willen dat het eten licht en toch voedzaam is. Hartige smaak blijft de troef. Probleem: we hebben geen zin om lang in een hete keuken te staan. Welke alternatieven zijn er nog voor salade, pizzaen smoothie? De nieuwe delicatessen zonder vlees, in een handomdraai bereid!

Tempeh - een exotische delicatesse uit Indonesië, gemaakt van sojabonen en andere peulvruchten. Het eindproduct ontstaat door fermentatie, waardoor het bijzonder verteerbaar is. Het bevat waardevolle eiwitten, veel vezels, is verrassend vullend en in een handomdraai klaar: Tempeh wordt eenvoudig kort gebakken in een beetje olie. Afhankelijk van de variëteit overtuigt hij met een nootachtig-kruidige tot licht champignonachtige smaak. Dankzij de tempehfabriek in de Allgäu kun je deze Aziatische delicatesse ook op onze breedtegraden in heerlijk pittige varianten verkrijgen. Ons favoriete warme recept: Gebakken tempeh met watermeloen-fetasalade , die verandert in een verfrissend culinair vluggertje met verkoelende munt.

Convenience-food voor voedingsbewuste foodies : kant-en-klaarmaaltijden hebben een slechte reputatie, meestal terecht. Er zijn echter uitzonderingen! Biologische pioniers als Davert inspireren met heerlijke kant-en-klare mixen zonder kunstmatige toevoegingen, zoals BBQ-burgers, bulgursalade, zoete aardappelcurry of veggie chunks. De pasteitjes en gebakken gerechten zijn in slechts enkele minuten klaar en bieden een doorslaggevend voordeel: ze smaken ook koud heerlijk. Samen met salade en dipsauzen kun je er twee keer per dag van genieten - zonder te zweten.

Tofu - een zachte klassieker voor veel receptideeën! Merken als Taifun, Alnatura of Bio Primo verrijken je voorraadkast met gerookte, natuurlijke of pittige tofu - iedereen zal zijn favoriet vinden. Of het nu gebakken, gepaneerd, rauw vleeswaren of fijngemalen is: met het mild smakende product van sojabonen verhoog je onmiddellijk je eiwit- en feelgood-volume. Tofu is ook vriendelijk voor je budget. Op zwoele zomeravonden houden wij van tofu in dunne plakjes gesneden als carpaccio , gemarineerd met klassieke vinaigrette, versierd met pittige kappertjes en vlezige tomaten. Plus een glas wijn - à votre santé!

Wrap en Piadina - de heerlijke platte broden om te vullen of te beleggen zijn een geweldig alternatief voor toast, pizza en sandwiches! Fabrikanten zoals Sapore di Sole vertrouwen op ingrediënten die rijk zijn aan eiwitten en vezels, zoals hennep- of havermeel; Er zijn varianten gemaakt van quinoa en rijstmeel om glutenvrij te genieten. De bereiding is ongelooflijk eenvoudig: verwarm de platte broden een minuutje aan beide kanten in de pan voordat je ze vult. Of je kunt ze vullen, oprollen en gedurende twee minuten kort op een lage temperatuur in de magnetron zetten. Dit werkt vooral goed bij hartige recepten met kaas en is een genot voor het hele gezin. Onze tip: Dankzij het subtiele zoute contrast smaken wraps ook bijzonder verleidelijk met zoete kwarkvulling of ijs, vers fruit, geroosterde noten, zachtzure couverture, aromatische karamelsaus of heerlijke ahornsiroop. Je kunt de wraps als een taart op elkaar leggen en vervolgens in plakjes snijden als een fluitje van een cent - een genot in de zomer!