Knoflook
Allium sativum
Gebruik:
Als specerij en medicinale plant: de bol wordt vers gebruikt, in zijn geheel of als pasta, maar ook gedroogd en gemalen. Universele specerij voor pittige gerechten, ook onmisbaar in de mediterrane en Aziatische keuken. Knoflook past goed bij vis en vlees, saladedressings en dipsauzen
Herkomst:
Knoflook zou oorspronkelijk uit West-Azië komen, maar wordt tegenwoordig wereldwijd geteeld. De grootste teeltgebieden zijn China, India, Zuid-Korea, Rusland en de VS. Knoflook groeit het best in een gematigd en subtropisch klimaat.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Knoflook:
-
Sonnentor Biologische Knoflook - Korrels, 40 g
- Geeft een extra kick aan veel gerechten
- Intense smaak
- Veelzijdig in gebruik
-
KOTÁNYI Gegranuleerde Knoflook, 70 g
- Scherpe smaak
- Licht zoete tonen
- Ongelooflijk veelzijdig te gebruiken
-
KOTÁNYI Knoflook Kruidenzout, 50 g
- Aromatische smaken
- Voor groenten, vlees en veel
- Met rozemarijn en bonenkruid
-
Sonnentor Biologische Gesneden Wilde Knoflook, 18 g
- Vergelijkbaar met echte knoflook
- Veelzijdig in gebruik
- Onmiskenbaar aroma
-
KOTÁNYI Gedroogde Wilde Knoflook, 4 g
- Delicaat geparfumeerd
- Knoflooksmaak
- Heerlijk in roomsoepen en aardappelpuree
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Knoflook, 100 g
- Ruikt scherp & doordringend
- Past goed bij alle vis- & vleesgerechten
- Herkomst: India
-
Khoysan Zeezout met Biologische Knoflook & Peterselie, 1 kg
- Ideaal bij vlees & vis
- Met een vleugje knoflook
- Met de hand geoogst
-
Zwergenwiese Wilde Biologische Knoflook, 50 g
- Vegan broodbeleg
- Ideaal als tussendoortje tijdens de pauze
- Natuurlijke ingrediënten
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken