Koriander

Coriandrum sativum

Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt, de bladeren vers en de wortel (maar alleen in Thailand). Koriander is een zeer veelzijdige specerij. In Duitsland wordt het vooral gebruikt om speculaas op smaak te brengen. In de Thaise, Indiase en Mexicaanse keuken past het bij veel gerechten. Het is ook een heerlijke smaakmaker voor vis, gevogelte en vleesgerechten en een belangrijk ingrediënt in likeuren en vermout. Koriander is ook een belangrijk ingrediënt in de Garam Masala kruidenmix.

Herkomst:
Koriander is al vele jaren inheems in Zuid-Europa en het Nabije Oosten. Tegenwoordig is het inheems in het hele Middellandse Zeegebied, de Balkanlanden, Rusland, India en zelfs Amerika.

Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Producten met Koriander: