Kurkuma
Curcuma longa
Gebruik:
De wortel wordt vers en gedroogd gebruikt, in zijn geheel of gemalen. Kurkuma, ook wel gele gember en saffraanwortel genoemd, is een belangrijk ingrediënt in veel curry's. Maar het is ook erg populair als alleenstaande specerij in de Indiase en Oost-Afrikaanse keuken. Kurkuma past goed bij vis en zeevruchten, chutneys, gevogelte en natuurlijk groentecurry's. Het meest kenmerkende voor kurkuma is de gele kleur van alle gerechten.
Herkomst:
Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt tegenwoordig vooral in India verbouwd.
Producten met Kurkuma:
-
-
-
BIO PRIMO Biologische Kurkuma Shot, 60 ml
- Voor elke dag
- Gecombineerd met appel- en citroensap
- Gezoet met agavesiroop
-
-
Pfefferdieb Biologische Kurkuma - Gemalen, 250 g
- Ook ideaal voor gouden melk
- Zoete en wrange noten
- In een hersluitbaar smaakzakje
-
Willi Dungl BIO Kruidensnoepjes - Sinaasappel, Gember en Kurkuma, 65 g
- Natuurlijk recept
- Fijne extracten en aroma's
- Verfrissende smaak
-
Herbaria Biologische Kurkuma - Fijngemalen, 25 g
- Herkomst: Zuid-India
- Licht pikant en een beetje bitter
- Voor rijst en couscous
-
Willi Dungl Bio Thee Gember Kurkuma, 40 g
- Met rozenbottels en appels
- Fijne noot van kaneel
- Natuurlijke kracht van gember
-