Paprika
Capsicum annuum
Gebruik:
Paprika wordt beschouwd als de nationale specerij van Hongarije, omdat het vooral wordt gebruikt in goulash, rijstvlees en stoofschotels. Het past echter ook goed bij rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en gevogelte. Paprikapoeder kan in principe op veel verschillende manieren worden gebruikt, omdat het ook goed past bij eiergerechten, groenten en visgerechten.
Herkomst:
Paprika is vooral bekend omdat Columbus ze mee naar huis nam van zijn ontdekkingsreis. Het is dus duidelijk dat de oorsprong van deze specerij in Midden- en Zuid-Amerika ligt. Tegenwoordig wordt paprika vooral geteeld in China, de VS en de Balkan.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Paprika:
-
KOTÁNYI Speciale Zoete Paprika, 100 g
- Geschikt voor alle soorten goulash
- Typische fruitige paprikasmaak
- Mild fruitig aroma
-
KOTÁNYI Gerookte Paprika , 70 g
- Perfect voor visgerechten
- Licht zoete smaak
- Gerookt op eikenhout
-
Kelly's CHIPS PAPRIKA, 150 g
- 100% Oostenrijkse aardappelen
- Met originele Kotanyi pepers
- Zonder kunstmatige smaakversterkers
-
Pringles Paprika, 40 g
- Pittig-zoet met een rokerig aroma
- Extra krokant en smaakvol
- Een heerlijke snack
-
La Chinata Zoete Gerookte Paprika, Blik, 70 g
- Met de hand geoogst en gesorteerd
- Gerookt op eikenhout
- Heerlijke geur
-
La Chinata Pittige Gerookte Paprika, Zip-Pack, 150 g
- Met de hand geoogst en gesorteerd
- Gerookt op eik
- Heerlijke smaak