Venkel
Foeniculum vulgare
Gebruik:
De zaden worden heel of gemalen gebruikt. Op onze breedtegraden wordt venkel het meest gebruikt voor thee of om brood mee te bakken. Venkelzaad is een belangrijk bestanddeel van het vijfkruidenmix en wordt in China gebruikt voor groente- en vleesgerechten.
Herkomst:
Venkel is een mediterraan gewas en groeit het liefst op warmtebevorderende en matig droogte.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Venkel:
-
Holle "Venkel kikker" Knijpfruit met Peren, Appels en Venkel, 100 g
- Vanaf de 6e maand
- 100% fruit & groenten
- Ongezoet & zonder toegevoegd zout
-
Sonnentor Biologische Venkel, heel, 40 g
- Voor een pittig bruin brood
- Zoet aromatisch kruid
- Fris, mentholachtig aroma
-
-
KOTÁNYI Hele Venkel, 28 g
- Anijsachtige smaak
- Voor smakelijke maaltijden
- Perfect als specerij of huishoudmiddeltje
-
TEEKANNE Biologische Kruidentuin - Kamille en Venkel, 20 Theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (32 g)
- Harmonieuze smaak
- 100% natuur
-
Cosmoveda Bio Hele Venkel, 60 g (70 g)
- Past goed bij varkensvlees & wildgerechten
- Geschikt voor soepen & salades
- Uit India
-
KOTÁNYI Hele Venkel , 280 g
- Door de Grieken "Marathon" genoemd
- Perfect voor zoete en hartige gerechten
- Anijsachtige, zoet-aromatische smaak
-
TEEKANNE Biologische "Harmonie Anis", Venkel en Kamille, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met rooiboos, anijs & munt
- Heerlijk geurig
- Aangenaam mild en fris
-
La Gallinara Pesto van Wilde Venkel, 130 g
- Verfijnd met pijnboompitten, rozijnen en chili
- Ideaal als bijgerecht bij vlees en gevogelte