Zout
Natriumchloride
Gebruik:
Zout wordt gemalen gebruikt in verschillende korrelgroottes of als steen. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen zeezout, saline en steenzout. Er zijn bijna geen gerechten waar geen zout aan toegevoegd is, zelfs zoete gerechten krijgen vaak pas de juiste smaak door zout.
Herkomst:
Zout komt over de hele wereld voor en wordt ook in veel gebieden gewonnen. Zeewater bevat bijvoorbeeld 3 procent keukenzout. Het wordt ook vaak afgezet in ondergrondse zoutmeren die gevormd zijn uit vroegere zeeën.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zout:
-
-
-
KOTÁNYI Perzisch Zout, 84 g
- 100% puur steenzout
- Intense zoute smaak
- Perfect voor vlees- en truffelgerechten
-
Sonnentor Ayurveda Magisch Zout, fijn, Pak, 150 g
- Zout uit de oude zee
- Ideaal voor het bewaren van voedsel
- Milde smaak
-
-
Soletti Zoute Stokjes met Sesam, 230 g
- Voor de feestpret
- Bekende Soletti-kwaliteit
- 100% Oostenrijks meel
-
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken
-
Sonnentor Adios Zout! Moestuin Veggie Mix, 55 g
- Zoete groenten
- Subtiele zoute smaak
- Voor elk klassiek gerecht