Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
Ankerkraut Gemalen kKaneel, 75 g
- Zeer veelzijdige specerij
- Doet denken aan Kerstmis
- Ideaal voor recepten uit het Verre Oosten
-
HOYER Biologische Winterhoning met Noten en Kaneel, 250 g
- Met gemalen hazelnoten
- Bijzondere wintercreatie
- Heerlijk als spread
-
Ben's Original Rijstepap met Kaneel, 220 g
- Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen
- Eenvoudige bereiding
- Veganistisch
-
-
HOYER Biologische Kaneel in Honing, 250 g
- Kaneel & Sinaasappel
- Veelzijdig in gebruik
- Genieten & verfijnen
-
KOTÁNYI Gemalen kaneel, 312 g
- Perfect voor het koude seizoen
- Zoet-kruidig
-
Kölln Krokante Haverkussentjes Kaneel, 275 g
- 70% volkoren haver
- Kaneelachtige smaak zonder aroma's
- Licht en knapperig
-
Alnatura Biologische Ceylon Kaneel, 50 g
- Voor nagerechten
- Fijn gemalen
- 100 % biologisch
-
Bio Family Biologische Bloedsinaasappel en Kaneel Marmelade, 360 g
- Gemaakt van hele biologische sinaasappels
- Heerlijk fruitig
- Delicaat gekruid