Kaneel
Cinnamomum verum
Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.
Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kaneel:
-
KOTÁNYI Appel-Kaneel Chips, 40 g
- Gemaakt van 100% Oostenrijkse appels
- Natuurlijk zoet met een kaneelaroma
- Vrij van kunstmatige toevoegingen
-
Ben's Original Rijstepap met Kaneel, 220 g
- Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen
- Eenvoudige bereiding
- Veganistisch
-
Ölmühle Solling Biologische Ceylon-kaneel, 180 g
- Lekker in rijstpudding, desserts of ontbijtgranen
- Van gecontroleerde biologische landbouw
- Fijn gemalen
-
Sonnentor Magische Kaneel Fruitthee, 32,40 g
- Ideaal voor liefhebbers van kaneel
- 100% biologisch en vegan
- 18 theezakjes met dubbele kamers
-
-
Bio Family Biologische Bloedsinaasappel en Kaneel Marmelade, 360 g
- Gemaakt van hele biologische sinaasappels
- Heerlijk fruitig
- Delicaat gekruid
-
Alnatura Biologische Ceylon Kaneel, 50 g
- Voor nagerechten
- Fijn gemalen
- 100 % biologisch
-
KOTÁNYI Gemalen kaneel, 312 g
- Perfect voor het koude seizoen
- Zoet-kruidig
-
Hochgenuss Amandelen-Kaneel, 200 g
- Chocolade amandelen met kaneel
- Edele snack
- Kruidig-zoete smaak