Karwij
Carum carvi
Gebruik:
Het zaad wordt gedroogd, heel en gemalen gebruikt. Karwij harmonieert niet goed met andere specerijen, daarom wordt het beter gebruikt als een "eenzame specerij". Het is gewoon onmisbaar in koolgerechten zoals savooi- en witte koolgerechten en in zuurkool. Het past ook goed bij stevige gerechten zoals gans en varkensvlees, lamsvlees en gebakken aardappelen. Brood en ontbijtkoek worden ook vaak op smaak gebracht met karwij
Herkomst:
Karwij groeit in het wild in Europa, Noord-Afrika, het Oosten en India en is een van de oudste Europese specerijen. Vandaag wordt het vooral geteeld in Polen, Hongarije en Nederland
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Karwij:
-
KOTÁNYI Gemalen Karwij, 29 g
- Anijsachtig aroma
- Een belangrijk ingrediënt bij fijn koken
- Licht zoete smaak
-
Meßmer Venkel-Anijs-Karwij Kruidenthee, 25 theezakjes (50 g)
- Populaire melanche
- Harmonieuze smaak
- Kruidig & zoetig
-
KOTÁNYI Karwij, heel, 100 g
- Uit Oostenrijk
- Kruidige smaak
- Verfijnt brood en meer
-
KOTÁNYI Gemalen Karwij, 290 g
- Pittige, licht branderig-bittere smaak
- Perfect voor geroosterd varkensvlees
- Subtiele citrusmaak
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Karwij, 25 g
- Zoet-kruidige noot
- Voor kool- & aardappelgerechten
- Voor soepen & sauzen
-
Cosmoveda Bio Hele Karwij, 25 g
- Zoet-kruidige noot
- Voor kool- & aardappelgerechten
- Voor soepen & sauzen
-
KOTÁNYI Hele Karwij, 32 g
- Kruidig en pittige smaak
- Onmiskenbaar aromatisch
- Voor gebakken gerechten en gebraden varkensvlees
-
TEEKANNE FixFenchel Fennel, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (45 g)
- Licht verteerbaar
- Aromatisch zoet aroma
- Gunstig voor de spijsvertering
-