Marjolein
Origanum Majorana
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Marjolein is een klassiek worstkruid, maar is ook ideaal bij zuurkool, witte bonen, aardappelsoep, schapen- en varkensvlees, diverse stoofpotten en voor vleespasteien. Maar marjolein versterkt ook lichtere gerechten zoals groenten, kaasgerechten en knoedels.
Herkomst:
Marjolein komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied en wordt nu vooral geteeld in Spanje, Frankrijk en Duitsland (vooral in Thüringen).
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Marjolein:
-
KOTÁNYI Gedroogde Marjolein, 70 g
- Vol aroma al tijdens het koken
- Zacht gedroogd
- Licht bitter
-
KOTÁNYI Gedroogde Marjolein, 5 g
- Aromatische, kruidige smaak
- Licht bitter
- Heerlijk bij gans- en eendgerechten
-
KOTÁNYI Biologische Marjolein, 4 g
- Zoet en licht bitter
- Voor wild- en gevogeltegerechten
- Voorzichtig verwerkt
-
KOTÁNYI Italiaanse Kruiden, 63 g
- Mixvan typische kruiden
- Van oregano tot tijm en rozemarijn
- Mediterrane kruidige smaken
-
KOTÁNYI Gebakken Kip Kruidenzout, 110 g
- Met fijne kruiden
- Ook geschikt voor gegrilde kip
- Heeft een goudbruine kleur
-
KOTÁNYI Italiaanse Kruidenmix, 14 g
- Voor bruschetta en Aglio e Olio
- Voorzichtig gedroogd