Rozemarijn
Rosmarinus officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Rozemarijn is niet meer weg te denken uit de mediterrane keuken. Rozemarijn wordt vaak gebruikt om hartige gerechten zoals lamsvlees, wild, varkensvlees en gevogelte op smaak te brengen. Maar het past ook goed bij aardappelgerechten, tomaten, aubergines en courgettes.
Herkomst:
Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar het nog steeds in grote mate in het wild groeit. De grootste groeigebieden zijn Spanje, Frankrijk en de VS, maar de aromatische specerij kan ook heel goed in onze eigen tuinen worden gekweekt.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Rozemarijn:
-
KOTÁNYI Biologische Rozemarijn, 30 g
- Lekker bij courgette, tomaat en aubergine
- Pittige smaak
- Mediterrane smaak
-
KOTÁNYI Gedroogde Rozemarijn, 20 g
- Intens kruidige, harsachtige tonen
- Een klassieke mediterrane smaak
- Voor soepen en stoofschotels
-
Österreichische Bergkräuter Biologische rozemarijn, 25 g
- Typisch Italiaans
- Veel mediterrane gerechten op smaak brengen
- Veelzijdig in gebruik
-
Sonnentor Biologische Rozemarijn, gesneden, 25 g
- Mediterrane lekkernij
- Sterke aromatische geur
- Frisse en kruidige smaak
-
KOTÁNYI Grof Gesneden Gedroogde Rozemarijn, 25 g
- Voor stevige soepen en stoofschotels
- Sterk kruidige, licht bittere smaak
-
KOTÁNYI Gedroogde Rozemarijn, 35 g
- Voor stevige soepen en stoofschotels
- Klassieke mediterrane smaak
- Gebruik spaarzaam
-
Cosmoveda Bio Gesneden Rozemarijn, 200 g
- Zeer aromatisch
- Populair in de Middellandse Zee
- Ideaal in salades & soepen
-
Casale Paradiso Zeezout met Rozemarijn, 200 g
- Zeer aromatische zoutmix
- Ideaal voor marinades en sauzen
- Lekker bij gebakken aardappelen
-
Herbaria Gehakte Rozemarijn, 40 g
- Gebruik spaarzaam
- Zeer aromatisch
- Verfijnt aardappel- en paddenstoelengerechten