Salie
Salvia officinalis
Gebruik:
De bladeren worden vers en gedroogd gebruikt. Salie is een klassieke specerij in de Italiaanse keuken. Traditionele gerechten zijn tortellini met salieboter, saltimbocca of gehakt met gevogeltevulling. Maar ook groentegerechten met tomaten of aardappelen kunnen heerlijk verfijnd worden met salie.
Herkomst:
Salie komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt nu verbouwd tot in Klein-Azië.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Salie:
-
TEEKANNE Biologische Harmonie met Salie, Eucalyptus en Tijm, 20 theezakjes met dubbelgevouwen theekamers (40 g)
- Met venkel en gember
- Bevat zoethout
- Fris, kruidig en licht zoet
-
Demmers Teehaus Biologische Kruidenthee Salie, 50 g
- Verfrissende, citroenachtige smaak
- Licht bittere smaak
- Van de zomeroogst
-
KOTÁNYI Gedroogde Salie, 7 g
- Lekker bij kalfsvlees en kip
- Voor de mediterrane keuken
-
Sonnentor Biologische Tijm, Vlierbes en Salie, 18 Theezakjes (23,40 g)
- Etherisch, kruidachtig en bloemig
- In dubbele kamerzak
- Zettijd: 5-10 minuten
-
La Gallinara Salie Pesto, 130 g
- Met amandelen en Grana Padano
- Ideaal bij gebraden vlees
- Heerlijk pittig
-
Zotter Schokoladen Amalfi Citroen en Salie Marsepein, 70 g
- Biologisch en veganistisch recept
- Pure chocolade
- Intens fruitig
-
Bonbonmeister Kaiser Boshoning en Salie, 90 g
- Milde saliesmaken
- Vloeibare vulling in de kern
- Echte bos honing
-
Sonnentor Wieder gut! Voor de Maandelijke Periode Thee, 27 g
- Zachte kruidenmelange
- Pittige geur en smaak
- Bloemige tonen van vlierbloesem
-
Casale Paradiso Bouquet Garni Kruidenbundels, 30 g
- Handig verpakt
- Een klassieker voor soepen en sauzen