Exclusieve recepten uit de WOW-kruidenwereld

Exclusieve recepten uit de WOW-kruidenwereld

Arabische ovengroenten – dubbel zo pittig met harissadip

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

Arabische ovengroenten:
1 stuk aubergine, 100 g sperziebonen, 100 g rode en gele paprika, 4 stuks jonge uien, 2 verse teentjes knoflook, 100 g gele en rode kerstomaatjes met pluimen, 1 glas mini maïskolven, 200 g wortels, 100 g venkelknol (of andere seizoensgroenten), 4 eetlepels olijfolie

WIBERG-producten: 1 el Orient, Ursalz Pur

Harissa-dip:
250 ml natuuryoghurt, 2 eetlepels olijfolie

WIBERG producten: 1 eetlepel harissa, 1 theelepel puur puur zout

VOORBEREIDING

Arabische ovengroenten
Maak de groenten schoon en snijd ze in mooie stukken. Blancheer de wortelen, bonen en venkel en meng vervolgens met de overige groenten, olijfolie en oosterse ingrediënten. Bak in de oven op 200 °C gedurende ca. 30 minuten. Bestrooi voor het serveren met Ursalz Pur.

Harissa-dip
Meng alle ingrediënten en laat het ongeveer 10 minuten trekken.

Garnering: verse koriander

****************************************

Thaise chilivleugels met gegrilde ananas en gebakken rijst

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

Thaise chilivleugels met gegrilde ananas
8 kippenvleugels, 4 plakjes ananas, 2 eetlepels arachideolie, sojasaus,

WIBERG-producten: Seven Spices, 1 theelepel chili

Gebakken Rijst “Purpur”
100 g wortelen, 100 g peulen, 300 g gekookte basmatirijst, 2 eieren, 100 g spruitjes, arachideolie

WIBERG-producten: 2 theelepel Curry Maharajah, Ursalz Pur

VOORBEREIDING

Thaise chilivleugels met gegrilde ananas
Meng de kippenvleugels met sojasaus, chilipeper, Seven Spices en arachideolie en laat een paar uur marineren. Bak vervolgens in de oven op 165 °C gedurende ca. 50 minuten tot ze knapperig zijn. Tijdens het koken één keer keren. Bak de ananasschijfjes aan beide kanten in een grillpan en breng op smaak met zeven kruiden en arachideolie.

Gebakken rijst
Wortelen schoonmaken, in plakjes snijden en bakken in arachideolie. Voeg de erwtenpeulen en de basmatirijst toe en bak een paar minuten. Klop de eieren los, giet ze bij het rijst-groentenmengsel en laat opstijven. Breng op smaak met Curry Maharaja en Ursalz Pur. Roer voor het serveren de spruitjes erdoor.