Berghofer Mühle Hoffnung Bakmix - Licht Tarwe-Roggebrood, 660 g

Brood van een prestigieus huis

€ 4,99

(€ 7,56 / kg, Incl. 6% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 660 g

Nog 5 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 07. mei als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

België: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Milde smaak
  • Gemaakt van licht roggemeel
  • Bij goulash, soepen en meer

Art. nr.: BHM-45, Inhoud: 660 g, EAN: 9120036991897

Vaak samen gekocht met Berghofer Mühle Heimatliebe Bakmix - Roggebrood, 660 g

Berghofer Mühle Hoffnung Bakmix - Licht Tarwe-Roggebrood, 660 g € 4,99 (€ 7,56 / kg)
Berghofer Mühle Heimatliebe Bakmix - Roggebrood, 660 g € 5,29 (€ 7,56 / kg)
Totaalprijs: € 10,28
Beschrijving

In het verleden werd het beroemde brood alleen voor speciale gelegenheden gebakken. De klassieker onder de broden bestaat voornamelijk uit licht roggemeel. Het brood past bijzonder goed bij goulash- of saladegerechten.

Je hebt de volgende verse ingrediënten nodig:
9 g droge gist of ½ blokje verse gist, ca. 400 - 430 g lauw water, 18 g moutextract, 3 el zonnebloemolie

Bereiding:

  • Meng ongeveer 400 - 430g lauw water in een deegkom met gist, moutextract en zonnebloemolie
  • Voeg de bakmix toe en meng kort
  • Kneed het deeg gedurende 7 - 10 min
  • Leg het deeg naar een met bloem bestoven werkvlak en laat het afgedekt ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur
  • Na het rusten vorm je het deeg tot een ronde of ovale vorm en leg je het in een met bloem bestoven rijsmand
  • Dek het deeg vervolgens af en laat het opnieuw rijzen gedurende ongeveer 30 minuten
  • Verwarm de oven goed voor (bijv. hete lucht tot 230 °C)
  • Na de rijstijd draait u het brooddeeg uit op de reeds hete bakplaat of hete pizzasteen en plaatst u het in de oven
  • Na de rijstijd keer je het brooddeeg om op de reeds hete bakplaat of hete pizzasteen en plaats je het in de oven
  • Bespuit de bodem van de oven enkele malen met water onmiddellijk nadat je het deeg in de oven hebt geplaatst, zodat er stoom ontstaat
  • Bak ongeveer 10 min op 230 °C, daarna ongeveer 40-45 min op 180 °C/185 °C
  • Het brood moet "hol" klinken als er na het bakken op de onderkant wordt getikt
  • Laat het afkoelen op een keukenrek en geniet

De bakmix levert een bakgewicht op van ongeveer 1 kg vers brood.

Merken: Berghofer Mühle
Oorsprong: Oostenrijk
Bewaarinstructies: Koel, droog en donker bewaren
Eigenschappen: Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen
Herkomst van de grondstof: Oostenrijk
Ingrediënten

roggebloem, tarwebloem, Zuurdesem (roggebloem, drinkwater, startculturen), Zout, melkzuur (E207)[1], suiker

  1. Zuurmiddel
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1386 / 331 kj / kcal
Vet 1,1 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren 0,1 g
Koolhydraten 66,1 g
  waarvan Suiker 1,2 g
Eiwitten 9,5 g
Vezels 7 g
Zout 2,3 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Berghofer Mühle Hoffnung Bakmix - Licht Tarwe-Roggebrood

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder